zondag 30 maart 2014

Tarot - XIV Gematigheid

Het is weer tijd voor een nieuwe tarotkaart. Deze keer is het de kaart Gematigdheid of Matiging aan de beurt. 

Op de kaart van het Native American tarot staat een man op de prairie. Voor hem liggen twee mannen, of ze nu dood zijn of heel ziek is niet te zien. Er ligt een deken van hun kuiten tot hun voeten en de handen liggen gekruist op hun buik. De man die staat giet water uit een kruik in een kom. Zijn gezicht is rood gemaakt en er zitten veren in zijn haar, aangezien veren voor gebed staan zou het goed mogelijk kunnen zijn dat deze staande man een medicijnman of priester is. In de handleiding staat dat deze kaart symbool staat voor Hunkapi, een ritueel dat van twee vreemde broeders maakt. Het ritueel stimuleert geboorte door de gekruiste armen, benen en het sprenkelen van water over de mannen heen. 


In de Rider waite kaart zie ik een deel van de symboliek terug.  Een engel staat boven water met 2 kelken en hij giet water van de ene in de andere kelk. Op de borst van de engel staat het symbool van vuur. De vleugels staan duidelijk voor lucht, 1 voet staat in het water en de andere op de oever (aarde). De engel heeft op zijn voorhoofd ook nog een een cirkel staan, samen is dit een volledig pentagram. Achter de engel komt de zon op boven de bergen uit. Van de bergen komt een pad naar beneden gelopen. Op de oever staat dan ook nog eens de gele lis. Symbolisch wil de gele lis zeggen "Ik heb een boodschap voor jou".

Theorie
Betekenis rechtopstaandHet belang om het bewuste te mengen met het onbewuste, let goed op en maak een juist mengsel van die aspecten die voor jou balans brengen, harmonie, balans, vermenging, matigheid, vind een nieuwe manier om oude taken te vervullen, werken aan je gezondheid.

Betekenis omgekeerdDisbalans, onrust, vechten (innerlijk, maar ook met de wereld om je heen), rivaliteit, spanning, adhd, ruzie maken, drugsmisbruik.

Te stellen vragen
Wat kun je veranderen om meer balans in je leven te vinden?
Ga je in een richting die goed voor je is of breng je jezelf alleen maar meer uit balans?
Zijn je gedachten in overeenstemming met wat je doet of staan ze er averechts op?
Draagt wat je nu doet bij aan het behalen van je doelen of brengt het je van je pad af?
Wat heb je nu nodig? 
Wat is de juiste beslissing?

Oke een paar dingen die ik zag worden anders bekeken. De driehoek op de borst van de engel staat in een vierkant. Dit zou de geest (driehoek) in de materie (vierkant) zijn. De voeten van de engel zijn ook speciaal. De ene voet in het water staat voor het onbewuste en emoties, de voet op de aarde voor stevigheid en het bewuste. De engel zou symbool staan voor de godin Iris, vandaar ook de gele lis. Zij daalde af naar de onderwereld om een gouden beker te vullen met water uit de Styx waar stoffelijk en onstoffelijk samenkomen.

Ook het gieten dan centraal staat is belangrijk, maar het is geen gieten. Het is het vermengen van al het bovenstaande. De kaart staat centraal om harmonie en balans. Als je bij de dood werd gewezen op de nood van een keuze krijg je nu de kans om alles tot 1 geheel te mixen vooraleer je verder gaat met je leven.

Zoals de vorige keer komt mijn kaart hieronder te staan zodra deze af is. Ik ben nog aan het denken over de symboliek, misschien een godin waaruit het water stroomt, misschien een yin en yang waar het mengen van mannelijk en vrouwelijk symbool staat. Ik slaap er nog een nachtje over.

8-4-2014: En hier is ie dan! Voor het mengen heb ik gekozen voor een zwanger koppel. Want ach als je een beetje nadenkt is dat toch de mooiste mengeling die er is?



1 opmerking:

  1. Laat niets u storen wanneer Dr.EDEDE er is om u te helpen contact met hem op te nemen voor het volgende >>>>>>>

    1. Breng je man terug
    2. Breng je vrouw terug
    3. Breng je vriend terug
    4. Breng je vriendin terug
    5. Win de loterij
    6. Kantoorpromotie
    7. Help haar zwanger te worden als ze de vrucht van de baarmoeder zoekt.
    8. Volledige genezing van elk type ziekte.
    9. Huwelijksverplichting
    10. Help u bij het winnen van een juridische suite (schuldig of onschuldig) en onder andere.
    Kortom, neem vandaag nog contact op met Dr. EDEDE voor eventuele problemen, want morgen is het misschien te laat ... Laat u niet storen als Doctor EDEDE er is om u te helpen. Neem vandaag nog contact met hem op via de zijne

    e-mail: Ededetemple@gmail.com
             OF
    WhatsApp: + 2 3 3 2 3 5 8 8 7 8 2 5

    BeantwoordenVerwijderen